Gelukkig jaar van de Os!

Hallo Thuisreisgenoten!

We staan op de grens van het oude naar het nieuwe jaar. Een heel bewogen jaar.

Het Chinese nieuwjaar laat nog even op zich wachten. Dat gaat van start op vrijdag 12 februari 2021. Dan laten we het jaar van de Rat (ik ben een water Rat) achter ons en gaan we naar het jaar van de Os.

Dat geeft mij de tijd om na de huidige lockdown periode (hopelijk tot max 20 januari) ook online lessen aan te bieden. Want na de lockdown ga ik zeker graag verder met de lessen hier in Horst en zou ik ook heel graag workshops geven elders in het land, Delft bijvoorbeeld of ergens op het strand.

Tot die tijd maak ik online lessen voor mijn huidige cursisten. Maar die kunnen natuurlijk overal ter wereld worden bekeken. De uitgelezen kans om heel Nederland of Nederlandssprekende mensen kennis te laten maken met Qigong Flow!

De komende weken maak ik de reguliere lessen, die passen bij het seizoen. Nu zitten we qua kalender in de winter, dus het element Water. Maar veel dagen laten ons nu denken aan herfst, wat hoort bij het element Metaal. De overgang van het oude naar het nieuwe jaar, een moeilijke periode achter ons laten en een zeer onzekere toekomst in het vooruitzicht past ook bij het tussenseizoen, het element Aarde. De aarde helpt ons vertrouwen te hebben, in ons zelf, de toekomst en het leven in zijn totaal.

Ingewikkeld? Eigenlijk niet, de energie past vaak bij een jaargetijde, maar kan ook passen bij een gevoel, sfeer of behoefte. In deze wekelijkse lessen vertel ik je stap voor stap wat je moet doen, waar de oefeningen goed voor zijn, waar je aandacht op kan richten en vertel ik wat meer over deze 5 elementenleer. Bovendien volg ik het 6 fasessysteem van Marisa Cranefill’s methode, zodat alle elementen in elke les aanbod komen. Zo kan iedereen de energie/Qi opdoen, die hij of zij nou net nodig heeft.

Verder ben ik druk aan het voorbereiden op Qigong Flow Detox routine. Dit wordt echt een pilot, een uitdaging voor iedereen die in het nieuwe jaar een goede gedegen start wil maken om te werken zijn of haar gezondheid. Deze routine kun je maximaal 3 weken, dagelijks achter elkaar doen op de nuchtere maag. Het is een routine waar alles inzit om je dag, dagen goed te beginnen, waarover ik nog van alles ga vertellen op deze QiBlog. Misschien ben je wel toe aan deze gezonde uitdaging of Gong(vaardigheid door werk en ervaring) van 3 weken (korter kan ook).

Voor de eerste aanmeldingen krijgt dit natuurlijk ook een uitnodigend prijsje en kun jij me juist helpen door feedback te geven over deze mini wellness training.

Ik hou je op de hoogte ! Ben je nu al enthousiast en wil je meedoen, stuur me een berichtje. Het zou ontzettend tof zijn als er meteen mensen met mij meereizen.

Ik wens jullie een goede roetsj het nieuwe jaar in, een jaar vol gezondheid en bordevol Qi!

Liefs Diane

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *