Over Thuisreis

Ik ben...

Diane Zuiderwijk Thuisreis Qigong Flow

Ik ben moeder (van 2 prachtige kinderen), dochter, zus, vriendin, buurvrouw, collega, …..

Ik ben… Diane Zuiderwijk, eigenaar en bedenker van Thuisreis DZ. 

Ik ben sinds 2001 inwoner van Horst. Ik ben een ervaren docent,  heb ruim 20 jaar ervaring in lesgeven waarvan 15 in het basisonderwijs.

Ik ben Zuid-Hollandse, geboren in Delft en woonde in toen in het dorpje Den Hoorn. 

Ik ben dol op muziek, dansen, fotograferen, lezen, creatief bezig zijn, zwemmen, wereld oriëntatie (aardrijkskunde, geschiedenis, cultuur, biologie en natuur), mensen, mensen ontmoeten en …. Reizen!

Ik ben gek op Reizen!

Hoe kan een reisgek heimwee hebben?!

2017 – Ik heb feitelijk alles wat mijn hartje kan begeren. Ik deed m’n werk met veel plezier, passie en overgave. Ik heb mijn rol als partner, moeder, dochter, vriendin, collega, maar langzaam ontstonden er allerlei vage klachten. Onder de lichamelijke ongemakken bleken ook allerlei emotionele en mentale klachten te zitten en de klachten werden steeds serieuzer:

Perfectionisme en lichte depressies, pijnlijk schoudergewricht, huid allergieën, maag en darm klachten, lusteloosheid, slapeloosheid, nachtmerries, futloosheid, gebrek aan zelfvertrouwen, angsten, wisselende stemmingen en mijn hormoonhuishouden nam een loopje met me. Ik dacht serieus dat het overgangsklachten waren. Zelfsabotage, en druk op de borst/hartstreek. Ik koerste af op een burn out!
Een zwaarmoedig en heimwee gevoel maakte me heel neerslachtig. Moest ik hier maar mee leren leven?!
Ik besefte dat ik in een hele verkeerde negatieve spiraal terecht was gekomen.
Mijn grote vraag “Hoe kom ik hier vanaf?” en “Hoe vind ik weer rust?”, riepen onderzoek en vele vervolg vragen op. Had ik echt heimwee naar mijn geboortestreek of naar vroeger? Hoe kon ik, de persoon die gek is op reizen en weken van huis kan zijn, zo’n enorm heimwee gevoel hebben?

Qigong Diane Zuiderwijk 5 elementen

Ondernemen vanuit droom

Op 17 augustus 2020 ben ik eigenaar en zelfstandig ondernemer van Thuisreis DZ. Mijn eigen Qi-school! Een groot nieuw avontuur, een diep gekoesterde wens.

De Thuisreis die ik iedereen gun, om te ontdekken hoe prettig het is om je persoonlijke energie te leren cultiveren. Een Thuisreis die ik zelf had afgelegd en nog altijd stap voor stap verder vervolg. Het altijd kunnen (her)vinden van je energie of levenskracht om met volle inzet er te zijn voor je geliefden, je op je best kunnen inzetten op je werk dat geeft je levensinvulling en levensplezier. 

Maar vooral om het Thuisgevoel in jezelf te kunnen ervaren, te kunnen zijn, jezelf accepteren, precies zoals je op dit moment bent.

Plug in tussen Hemel en Aarde en laadt je batterij op.

Steeds verder thuis

In april 2019 ben ik gestart met een opleiding tot Qigong Flow docent bij Marissa Cranefill, YOQI. In september 2019 ben ik gecertificeerd om deze vorm van Qigong en deze lesmethode te mogen geven. Voor deze afsluitende onderdompeling ben ik afgereisd naar Lenox, Massachussets, Verenigde Staten.
Elke maand volg ik nog bijscholing met Qigong Flow docenten die overal ter wereld wonen. 

In september 2019 ben ik meteen gestart met buiten lessen Qigong Flow te geven. Dit is zo prettig en leuk om te doen, dat ik hier nog steeds mee verder ga. Ik ontdekte dat het heel erg prettig en heilzaam is om de 5 elementen en de bijbehorende oefeningen daadwerkelijk te koppelen aan de seizoenen en de omstandigheden die wij hier in Nederland ervaren

Begin 2021 ben ik ook gecertificeerd Yin Yoga docent. Hiervoor heb de opleiding gevolgd van Esther Scheen, Nederlands Yin Yoga specialiste (Pure Energy Yoga). Bij Yogaschool L’Espoir ben ik sinds 2020 gestart met YinYoga lessen geven. In 2022 onder eigen ‘Thuisreis vlag’. In oktober vervolg ik in Antwerpen een bijbehorende module Myofascia Release of MyoYin.

September 2022 nog en nieuw avontuur? Jazeker, ik ga nog een studie aan. AdemKracht! Onderleiding van Erik van Tilburg. Ik naar Zweden om AdemhalingsCoach te worden. Dit interesseert me omdat dit wat meer Yang is naast de Yin technieken en het past erg goed bij het programma om je te ontdoen van stress of traumatische ervaringen die vast zijn gaan zitten in je systeem. Geen praattherapie, maar beleving door zelf ervaren en ademen.

Ik zal spoedig in kleine setting workshops starten met Stress Release & AdemKracht. 

 

 

 

.